Povjerenstvo za sudska pitanja

Ispis

Povjerenstvo za sudska pitanja HDEK-a bavit će se edukacijom članova HDEK-a iz područja medicinskog prava, vještačiti ili pomagati prilikom vještačenja iz područja endoskopske kirurgije kao i pomagati članovima HDEK-a u pitanjima pravne zaštite. Tijekom endoskopskih kongresa ovo Povjerenstvo će uređivati i voditi odgovarajuću tematsku sjednicu.

Na Skupštini HDEK-a održanoj 18. 11. 2010. u Splitu, tijekom 10. hrvatskog kongresa endoskopske kirurgije, potvrđena je uloga Povjerenstva u poboljšanju regulative, pravilnika, postupnika, informiranog pristanka, pravne zaštite kirurga i ostalih aktivnosti vezanih za pravna i sudbena pitanja koja su neposredno vezana za endoskopsku kirurgiju u RH. Pri tome je naglašena suradnja sa sudskim vještacima i pravnicima koji se bave tom problematikom.

Nakon odgovarajućih zaključaka Skupštine i Upravnog odbora HDEK-a, te nakon provedenih konzultacija i web-sjednice, UO HDEK-a je 13. 12. 2010., na mandat od 4 godine, izabrao Povjerenstvo za sudska pitanja kako slijedi:

1. Prim. mr. sc. dr. Ranko Stare - predsjednik
2. dr. med. Nadomir Gusić - član
3. dr. med. Denis Klapan - član
4. Prof. dr. Žarko Rašić - dodatno izabran član